sobota 26. srpna 2017

Restaurant day – den plný jídla

Brno, Piknik box 




Kdybych měla spočítat, kolikrát jsem už byla v brněnském Piknik boxu na Restaurant day asi bych se nedopočítala (kdo neví, článek tady – klik)Nevynechala jsem snad žádný, který se tady konal, proto mě nemile překvapilo, že poslední – srpnový, zde nebyl 


Naposledy se konal v květnu a moc jsem se na něj těšila, hlavně na Edosushi, které naprosto zbožňuji. A jak už to tak bývá, když se na něco moc těšíte, většinou se něco zvrtne.  


Hned jak jsem se ráno vzbudila, věděla jsem, že to bude těžký den. Bolelo mě břicho, hlava a prakticky celý člověk. Většina lidí v takovém stavu asi na jídlo nemyslí, já jsem doma fňukala celé dopoledne, že mi tam všechno sní. V jedenáct jsem se dokonce začala oblékat, ale po chvíli bylo zřejmé, že nedojdu ani k autu 


Když se mi později udělalo alespoň trochu lépe rozhodla jsem se, že si zajdu alespoň na polévku a sushi si odnesu v krabičce domů. 


V parku, vedle právnické fakulty, kde se kavárna Piknik box nachází, už byla spousta lidí a samozřejmě o to méně jídla. Sushi, na které jsem se tolik těšila bylo vyprodané a stánek zabalenýS vytouženou polévkou to nebylo o moc lepší. Myslíte, že na místě nějaká byla? Ne, zřejmě vyšla z módy a nahradily ji cupcaky, kterých tu bylo opět plno.  


Po nezdaru s výběrem jídla jsem se rozhodla, že si poprvé vystojím frontu (která je vždy obrovská) na čerstvé těstoviny PastificioČekali jsme na ně zhruba půl hodinky, ale výsledek stál za to. Měla jsme spaghetti a fettucine s pestem a parmazánem. Byly vážně výtečný. Stálo za to si frontu vystát a nedivím se, že je o ně tak velký zájem. Dobrou zprávou je, že už nemusíte čekat na podobnou gastronomickou akci abyste tyhle výborné těstoviny ochutnali. Dnes má Pastificio svoje vlastní bistro, které se nachází v nové budově tržnice na Zelném trhu. Takže pokud máte rádi těstoviny šup, šup, utíkejte je taky ochutnat. 


Kromě těstovin jsme si dala také pár maličkostí, z nichž mi zachutnalo ratatouille od Lec Kůk, ke kterému byla výborná bageta. 

Nešťastnu ruku při výběru jsem měla u dýňového čatný, po kterém mi málem shořela pusa, jen jsem se ho dotkla jazykem. Pravda je, že jsem citlivá na pálivá jídla, ale tohleto teda byl oheňA když Vás bolí žaludek není ostré jídlo zrovna to, co byste do něj chtěli poslat. Je to moje chyba, nečtu cedulky a pak se divím.  


I přes veškeré nepříjemnosti, co mě ten den potkaly jsem si poslední Restaurant day užilaChtěla bych Vám napsat: "v listopadu musíte přijít i Vy", ale vzhledem k tomu, že nevím, jestli holky z Piknik boxu budou tuhle akci opět organizovat, napsat Vám to nemůžu. Myslím, že by to byla určitě škoda. Na druhou stranu nemám ani tušení, co organizace takové akce obnáší. 


Kavárna Piknik box slaví 10. září narozeniny a od jedenácté hodiny se zde budou objevovat různí hosté se svými dobrotami. Těšit se můžete například na KoblihuWilliam Thomas Artisan BakeryDebutZónu 59 a další. K tomu si budete moci zahrát nějakou pěknou deskovou hru a věřím tomu, že to není jediný program, který bude k mání. Pokud tedy máte začátkem září volno, přijďte oslavit také narozeniny Piknik boxu do Björnsonůvých sadů (Björnsonova sadu?).



Handmade by Sokolíci a jejich pálivosti.

Čerstvé těstoviny Pastificio

Čerstvé těstoviny Pastificio
Čerstvé těstoviny Pastificio

Restaurant day - Piknik box

Lec Kůk

Lec Kůk



Nevíte kde se pravidelně koná pěkný Restaurant 
day?  Nejlépe samozřejmě Brno a okolí, ale zvládnu se dopravit i na vzdálenější místa :-). 



Krásný, skoro poslední prázdninový víkend Vám em, 




Teress 

4 komentáře:

  1. Všechna jídla vypadají skvěle! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc pěkně. Já bych chtěla jít letos poprvé na FOOD piknik, který je 3. září v Praze :) Jsem na to zvědavá, protože jsem na takové akci ještě nebyla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to se ti bude určitě líbit, já mám tyto gastro akce hrozně ráda.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)