pátek 24. února 2017

A je to tady, další Restaurant Day plný dobrot

Piknik box - Brno


V neděli se už jako tradičně konal Restaurant day v brněnském Piknikboxu. Jelikož byla zrovna půlka února, měla jsem obavy z počasí. Co když Bude mrznout? Bude nám zima? Nebo co když bude sněžit? To by mi pak nasněžilo do polévky, z čehož bych samozřejmě neměla radost.
Dnes když se podívám z okna ven a vidím, jak stále prší, jsem ráda, že nám to počasí v neděli nakonec docela vyšlo. Na únor bylo pěkně teplo a při sezení na dřevěných lavičkách, které jsou společně s dřevěnými stoly v parku u právnické fakulty k dispozici, mi rozhodně zadek nemrznul.

Tentokrát jsem chtěla být v parku hned na začátek téhle skvělé Gastro akce, jelikož jsme věděla, že budou k mání Koblihy od Kobliha. Bohužel osud tomu chtěl (a víno, co jsem večer pila také), že jsem se do parku dostala až tři čtvrtě hodiny po zahájení. Koblihy jsem sice koupit stihla, ale bylo to tak tak, do čtvrt hodinky už kluci neměli co prodávat. Nakonec nevím, jestli mi to za to stálo. Nemůžu říct, že by mi nechutnaly… ale od koblihy za padesát korun bych čekala zřejmě víc.

Kromě kulinářů, které už zde pokládám za staré známé, jako je například RikŠalina, Vdolky jedné holky nebo Vařme Pikle, se zde objevili i nováčci jako je Bistro Mi Kitchen se zdravou stravou nebo Tornádo Luu a její sladké dorty.

I přestože mě lákali noví kulináři zamířila jsem opět k Chinatown Brno, jak jsem již předem věděla měli v nabídce svoje smažené čínské knedlíčky a ty jsem si rozhodně nechtěla nechat ujít. Dobře jsem udělala! Na výběr byla masová nebo vegetariánská variace, tak jsem vyzkoušela rovnou obě (masová mi chutnala více) a v dlouhé frontě (všichni chtějí smažené knedlíčky od Chinatown) jsem stihli sníst i Kimči polévku. To se čekání rázem zkrátilo.

Chinatown Brno

Kimči - ostřejší polévka

Moje oblíbené smažené knedlíčky....

... se sojovou omáčkou, octem a chilli.

Ostatně polévky jsou pro mě vždy velkým hitem (obzvlášť v zimě), proto jsem si dala také Finskou s lososem od Vařme Pikle. Byla moc dobrá, chutnala jako koprovka a tu já mám velice ráda.

nabídka - Vařme Pikle

na dochucení

Finská polévka s lososem

Poté nastal čas vyzkoušet něco nového, vrhla jsem se na mexickou kuchyni od Tres Gatas, kde jsem si dala Tamales (pokrm z kukuřičné mouky s náplní z trhaného kuřete, zabalený v kukuřičném listu). Protože v nabídce byla také polévka Birria (vývar z hovězího masa) neodolala jsem a vzala si i ji. 

Tamales a Birria



Najedla jsem se dobře, o tom není pochyb a teď když o tom všem píši, bych si ráda něco z těch dobrot zase dala, ale budu muset počkat na další RD. Tak zase za čtvrt roku.


Kdo z Vás byl na Restaurant day? A co jste si dali? A co by jste si rádi dali z toho, co jsem měla já?


Krásný zbytek dne a dobrou chuť Vám všem,


Teress  

2 komentáře:

  1. Pocit z Koblihy máme stejný - jsem ráda, že jsem ochutnala, ale za 50 Kč můžu koupit i větší bombu :) Já zamířila hlavně k Lec Kůk - jejich brownies a quiche jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od nich jsem ještě nic nezkušela, budu to muset napravit.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)