středa 10. srpna 2016

2+1 zmrzlina v Brně

Kam zajít na zmrzlinu a které se naopak vyhnout?



Vzhledem k tomu, že zbývá ještě několik málo týdnů léta, rozhodla jsem se, udělat takový malý souhrn zmrzlin, které jsem v létě ochutnala. Některé byly vážně dobré, ale najdou se i ty, které byly s prominutím na b….. Věřím, že nejsem jediný milovník zmrzliny v Brně a že většina z Vás si na dobrou zmrzku také ráda zajde.


Točená zmrzlina U Kruháče
Brno – Medlánky, Hudcova 2




Pro mě nejlepší točená zmrzlina na jakou jsem v Brně zatím narazila.

Výběr je vždy ze dvou příchutí. Ty si můžete dát buď samostatně anebo si je nechat namíchat. Příchutě se často obměňují. Mě nejvíce zachutnal Lískový oříšek a Jogurt. Naopak se snažím vyhnout kaktusu. Příchutě bývají různé, můžete narazit na Borůvku, Pomeranč, Kokos, Karamel a spousty dalších. Aktuální příchuť, která je právě na stánku naleznete vždy na facebookových stránkách zmrzlinového stánku (odkaz).

Na zmrzlinu ke Kruháči chodím několik let a stále mi chutná. Samozřejmě občas narazím na příchuť, která mi nesedne, ale to už je podle preferencí každého z nás.


Božský kopeček
Pohyblivý


Jako zástupce kopečkové brněnské zmrzliny jsem zvolila pojízdné zmrzlinové autíčko, které spadá pod cukrárnu Tutti Frutti (ulice Jiráskova nebo Mendlovo náměstí).

Autíčko je pohyblivé a můžete ho objevit na různých food akcích anebo (nejčastěji) na Zelném trhu. Nebojte, nepřehlédnete ho, je totiž hrozně roztomilé.

Jak bývá u většiny zmrzlinových stánků zvykem i zde se příchutě obměňují. Ochutnat tak můžete například Rakytník, Šalvěj, Ananas nebo Červenou řepu. Hodně mi chutnalo Mango.

Co Vám mám povídat, Božský kopeček je fakt lahoda a jestli máte rádi kopečkovou musíte ho prostě zkusit!


Větrník
(Palackého nám. 18 nebo Nákupní centrum Královo Pole)


Dokonce i cukrárna Větrník si pořídila stánek s točenou zmrzlinou. Tu si můžete dát buď v Řečkovicích anebo v Nákupním centru v krpoli. Právě v tomto případě platí označení + 1 v nadpisu článku (i když velké mínus před jedničkou by se hodilo víc). Tady si zmrzlinu rozhodně nedávejte. Nevím, jestli jsem za posledních několik let měla tak hnusnou točenou jako právě tady, ale jsem si jistá, že to byla první zmrzlina, co jsem celou vyhodila do popelnice. Koupila jsem si jahodovou a chutnala jak rozmixovaný Paraleny. (Co víc dodat.)


Agnes
(Palackého náměstí)


Kousek od Větrníku najdete další stánek s točenou zmrzlinou Agnes. Řekla bych, že dřív byla v Brně docela oblíbená, ale po nástupu všech možných zmrzlinových stánků zájem trošku opadl. Nicméně i dnes se před stánek občas nachází docela dlouhé fronty. Hlavním důvodem je zřejmě opravdu velikáááánská porce zmrzliny za cenu malé točené. Chuťově ale bohužel zaostává, je taková umělá a hutná, určitě se kvůli ní nevyplatí jet až do Řečkovic.

Pokud chcete obrovskou zmrzlinu za směšnou cenu, bude se Vám ta od Agnes líbit, ale pro mě je zbytečně obrovská (tolik jí zase nesním) a moc mi nechutná.



Z výše zmíněných mi nejvíce chutná Božský kopeček, je sice trošku dražší, ale jde to výrazně poznat na její chuti.


Pokud Vás nezaujala žádná z výše uvedených zmrzlin, můžete zkusit také Prahu na Husové, kde seženete prý výborné domácí nanuky nebo zajděte do Melounového cukru (Františkánská).


Máte nějaký tip na opravdu dobrou zmrzlinu? A jakou příchuť zmrzliny máte nejraději?


Krásný zbytek dne,


Teress

1 komentář:

  1. Mě třeba strašně chutná zmrzlina na České, mají málo příchutí, ale cena je přijatelná a porce celkem velké. Jinak nejlepší zmrzlina co jsem kdy v Brně měla, byla asi u Kauflandu u Campusu (nevim jestli je to u všech Kauflandů), porce obrovský a přijde mi hodně kvalitní

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)