pondělí 11. srpna 2014

Opalovací speciál



Tak jsem si myslela, že už se teď skoro na konci léta nemusím sluníčka bát. Ale předpovědi na velmi horký srpen a pobyt na sobotních Hradechcz mě přesvědčil o opaku. Hlavně po těch Hradech vypadal Božský, jako kdyby měl místo hlavy rajče. Proto jsem se rozhodla napsat Vám o všech opalovákách, co mi toto léto dělaly společnost a to jak tady v Čechách, tak i v zahraničí.




Sun + SPF 6 – AVON

Někde jsem četla, že se tak malé faktory nemají vůbec používat, prý se máme mazat nejméně SPF 20. Vzhledem k tomu, že se uprostřed léta už málo kdy spálím, je ale pro mě tento faktor více než dostačující. Jedná se o ochranný olej proti slunci, moc nemastí, krásně voní, ale musíte vydržet ten alkoholový óder, co se z něj line… ale vyprchá za pár vteřin a pak už po alkoholu ani památky. Díky opravdu jemnému rozstřikovači se skvěle nanáší. Já ho skoro neroztírám. Prostě se jen nastříkám a mám hotovo.


+
-
Krásně voní
Zezačátku jde cítit velké množství alkoholu
Průhledný
Není voděodolný
Jednoduchá a rychlá aplikace

Výborný rozstřikovač

Nezanechává mastnou pokožku


Stojí kolem stovky, záleží, na jakou akci zrovna narazíte. I když nemůžu říct, že by tento opalovací prostředek byl něčím speciální, nemůžu ani říct, že by mně nevyhovoval.


Anthelios SPF 20 – LAROCHE-POSAY

Opalovák krémové konzistence, který už se mnou projel Chorvatsko a Tunisko a vždy mi udělal perfektní službu. Stal se zřejmě mým nejoblíbenějším opalovacím prostředkem. Splňuje vše to, co splňovat má a navíc nádherné voní.

+
-
Nádherné voní
Vyšší cena
Skvěle se roztírá

Voděodolný


Já jsem ho koupila v lékárně v akci, 100 ml mě stálo asi 250,- korun, což se mi zdá dost. Na druhou stranu se nespotřebovává rychle a myslím, že zrovna na takových věcech se nevyplatí šetřit.


Anthelios  SPF 30 a 50 SPRAY - LAROCHE-POSAY

Oproti krému zmíněnému výše toto je pravý opak, což vůbec nechápu. Stejná značka, prakticky i stejný krém, ale vlastnosti daleko horší.


+
-
Vůně – jemná, příjemná a nevýrazná
Voděodolnost – podle výrobce je, podle mě není
Pěkně se roztírá
Ve vodě i na slunci se jaksi sráží a zanechává nehezké bíle drobky a mapy na těle
Prosti slunci funguje (to je hlavní)
Vysoká cena

Aplikátor je podprůměrný – oba spreje se hodně špatně rozstřikovaly

Oba spreje jsem koupila v akci v lékárně, byl to nějaký DOU PACK (2 spreje v jednom balení, 2x200ml) a stál asi 450,- korun. Znovu bych si je určitě nekoupila, vůbec mi nevyhovovaly, a hlavně mi vadilo to, jak se na kůži srážely do bílých mapek. Opravdu nechci chodit po pláži taková flekatá.


Nedílnou součástí opalování jsou i po opalovací přípravky, hlavně když se spálíte. Já se moc často nespálím, ale pan Božský je červený hned, co spatří sluníčko. Po opalovací přípravky nerada používám, jelikož mám pocit, že se po nich hned sloupu. Po opalování jsem si za poslední dva roky oblíbila používat kokosový olej. Na spálenou kůži je výborný a nesloupete se po něm.



Chladivé mléko po opalování ve spreji s vitamínem C a aloe – AVON


+
-
Dobře se roztírá
Občas se po něm člověk sloupe :-/
Krásně chladí

Nádherně voní

Díky rozstřikovači si mléko můžete nanést bez sáhnutí na kůži (což se občas hodí)


Ať mě nikdo netvrdí, že se po po-opalovacím mléku nesloupe a jestli to bude někdo zkoušet, tak mu to stejně nebudu věřit. Pokud ale takové přípravky používáte, myslím, že s tímto chybu neuděláte. Stojí kolem 80,- korun, ale já ho koupila snad za 40,- v nějaké slevě. Na druhou stranu úplně super po-opalovací přípravek to taky není, měla jsem už doma určitě lepší.



Kokosový olej Caffe latte – Saloos


O skvělých účincích kokosového oleje Vám tady psát nebudu, už se to rozebíralo zdola a shora a všichni určitě víte jak je kokosový olej dobrý. Používám ho na vlasy, na dásně, na kůži, je výborný pro exematiky, po holení… O oleji od Saloosu jsem se už jednou zmiňovala (tady) tentokrát ho mám v jiné vůni, ale musím říct, že mi voněla více Tropic varianta, ale to je jen můj subjektivní pohled.



Jaký je Váš oblíbený opalovací produkt?  Používáte nějaký, nebo patříte mezi ty šťastlivce, kteří by se nespálili ani přímo na slunci? Anebo na sluníčko pro jistotu vůbec nechodíte?

Mějte se krásně,

Teress

2 komentáře:

  1. Ja používam na opaľovanie hlavne fluidy, spreje alebo ľahké emulzie, neznášam ten ulepený pocit na tele, v lete je to horor alebo mám rada suché oleje. Používam hlavne produkty z lekráne - Avene, La Roche-Possay, Bioderma.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý výběr, také už pomale nekupuji jinde než v lékárně.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)