pondělí 1. července 2013

Grilujeme ryby



Mám moc ráda ryby a na grilu jsou nejlepší. I když na grilu mě chutná snad všechno i to co normálně nejím. Letos jsem zatím grilovala jen dvakrát, ale určitě to napravím.

Naposledy, když jsme byli na chatě, bylo zrovna moc hezky, takže grilování bylo zaručeno. A když jsme zjistili, že ve vesnici je rybárna bylo i jasné co na gril hodíme. Odvážně jsem se vydala s Božským a mamkou do rybárny. Pán prodával kapry a pstruhy. Já kapra nesním, každý rok na Vánoce se o to pokouším, ale pořád na tu jeho chuť nemůžu přijít. Takže bylo jasné, že vezmeme pstruhy. Pstruha jsem neměla ani nepamatuju, takže už jsem ani nevěděla jak chutná. Pánovi rybářovi jsem tedy oznámila, že bych si přála čtyři pstruhy, on odběhl a přiběhl s kbelíkem, v němž se pstruzi plácali.

Mozek mi pracoval na plné obrátky… To nám jako dá živý ryby? Co s něma jako budeme dělat? Ani jsem nepostřehla, že pán vzal do ruky klacík. Postřehla jsem však první ránu a už jsem byla otočená a litovala chudinky rybičky. Taková hrozná smrt. Ach jo.

Na chatě Božský musel povinně odřezat pstroužkům hlavy, protože já bych se na ně nedokázala dívat. Ale i tak mi jich bylo strašně líto. A teď když to píšu tak mi to přijde ještě víc morbidní, než to ve skutečnosti bylo J

Každopádně nakonec mi moc chutnali, ale je docela jisté, že do rybárny budou chodit větší odvážlivci než já. Já jsem prostě moc přecitlivělá.

A na závěr mám pro vás osvědčený recept na grilování ryby. Sice jsme tak vždycky dělali makrelu, ale já myslím, že má využití i pro jiné druhy ryb.

Suroviny:
Čerství kopr, sůl, pepř, česnek, citrón, ryba.

Do bříška ryby dáme sůl, pepř, nasekaný česnek a hodně kopru. Nemusíte se bát a šetřit s ním. Já vždycky vezmu větvičku kopru a vložím ji tam celou, žádné sekání ani nic takového. Rybu zamotejte do alobalu a položte na gril. Grilujeme cca 15 min z každé strany. Podáváme pokapanou citrónem. A můžete si vybrat, jestli kopr uvnitř sníte nebo ne, já si ho vytahuji ven. Protože veškerá chuť z něj se nasákne do ryby a samotný kopr je skoro bez chuti.



Už jste letos grilovali? A co máte nejraději na grilu?

Teress

3 komentáře:

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)