středa 1. února 2017

Brněnský Restaurant day

Vyprodané koblihy, vývar z chilli jako polévka a jedna Pho



O tom, že mám ráda jídlo, není pochyb. Když se v Brně koná nějaká food akce jsem tam mezi prvními, z části proto, abych Vám o tom mohla napsat ale hlavní důvod je ten, že když se můžu najíst venku, něčím co mi chutná, a přitom nemuset vařit je to pro mě ten nejlépe strávený čas. Když se jedná o Restaurant day v Piknikboxu, tak to neřeším už vůbec nic. Musím tam být!


Restaurant day v Piknikboxu je jedna z nejlepších food akcí, která se v Brně koná.

Vždy se zde najdou jídla, o kterých jsem před tím ani neslyšela.

Vždy je zde dobrá nálada.

Vždy si zde na něco vystojím obrovskou fortnu.

A vždy se neskutečně přejím.

Opravdu.
Bolí mě břicho, nemůžu se pomalu hejbat a přitom chci pořád něco jíst. Někdy je jídla prostě moc a není v mých silách vše ochutnat. Tolik mi to nevadí, jelikož vím, že příští Restaurant day, který se koná 19 února, bude zase plný rozmanitých jídel a zase se pořádně nacpu. (Vidíte? Já už tam jdu s tím, že se nacpu :-))

Vadí to někomu? Mě ne, všude se píše, jak lidi začali po Novém roce hubnout, jak jsou přeplněné posilovny a fitness centra a co já? Já pořád jenom jím.


Nevím, kdo bude vařit na příštím únorovém Restaurant day, moc bych si přála, aby přijela Kobliha se svými,  koblihami. Posledně jsem se na ně tolik těšila, ale když jsem přišla a nebylo to dlouho po zahájení celé akce, tak byly vyprodané. Umíte si představit jaké to je, když něco na co jste se dva týdny těšili, nemůžete sehnat? A víte jaké to je, když kolem vás všichni chodí a mají krabičky s těmi koblihami? Ano, musím se přiznat, že jsem uvažovala nad tím, že někomu tu koblihu šlohnu, ale nakonec zvítězilo moje lepší já a přemluvilo mě, abych si koupila sladké od Vdolky jedné holky. Vzala jsem si několik dortíků a pistáciovou bábovku. Jééé, bábovka byla tak dobrá, určitě by Vám také chutnala.

Samozřejmě, nejedla jsem jen sladké, ale dala jsem si například u RikŠaliny Koftu a Masala Fritta.

Byla zima a tak u mě největší úspěch měly polévky. První, kterou jsem ochutnala, byl ohnivý kotlík od Chinatownu. Polévka byla na způsob čistého vývaru a do ní jste si koupili různé špejle s tím, co máte rádi. Já měla špejli s hovězím masem, nějakým salátem (už nevím, jak se jmenoval), rajčaty a určitě ještě nějaké. Bohužel ohnivý kotlík mi vůbec nechutnal, byl hodně ostrý ale jinak bez chuti. Od Chinatownu jsem zvyklá na výborná jídla a na jejich knedlíčky se sójovou omáčkou myslím dodnes, bohužel tohle se nepovedlo.

Dobrou polévku měl Debut, uvařil Pho, která byla tak hustá, že jsem měla, co dělat abych nepraskla.
Vážně, stalo se Vám někdy, že jste něco jedli a byli jste tak plní, že Vám bylo špatně, ale pořád jste to do sebe rvali? Věřím, že jo, protože jinak jsem úplně divná :-).

Jak už jsem se zmínila výše 19. února se koná další Resturant day v brněnském Piknikboxu, přijďte také ať konečně pochopíte o čem tady píšu.  Ať pochopíte jak může být jídlo skvělé, nejen tím jak chutná, ale také tím, kdo Vám ho nabídne a v jakém krásném  prostředí si na něm můžete pochutnat.


Björnsonův sad, Veveří, 61180 Brno


Nabídka jídel - RikŠalina
Nejlepší chleba, který bych mohla jíst pořád, měla RíkŠalina

Špejle do polévky od Chinatown

Ohnivý kotlík - Chinatown
Masový špíz -Chinatown

Výborná Pho - Debut

Dezerty - Vdolky jedné holky





Krásný den Vám všem,


Teress



Ps. Doufám, že jsem Vás nezaskočila novým stylem článku, ale chce to změnu.

4 komentáře:

  1. Náhodou 21. března se něco podobného nekoná? :D Vypadá to prima, mám z toho článku hlad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé to nevím, ono se víc takových akcí koná, když je tepleji.

      Vymazat
  2. Tak to jedlo vyzerá fakt super, páči sa mi ze sa to snažili aj nejak nadekorovoat

    Pozývam ťa na valentinsku súťaž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, měli to opravdu krásné, hlavně ty dezertíčky.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)