Piknik box - Brno
V neděli se už jako
tradičně konal Restaurant day v brněnském Piknikboxu. Jelikož byla zrovna
půlka února, měla jsem obavy z počasí. Co když Bude mrznout? Bude nám
zima? Nebo co když bude sněžit? To by mi pak nasněžilo do polévky, z čehož
bych samozřejmě neměla radost.
Dnes když se podívám
z okna ven a vidím, jak stále prší, jsem ráda, že nám to počasí v neděli nakonec
docela vyšlo. Na únor bylo pěkně teplo a při sezení na dřevěných lavičkách,
které jsou společně s dřevěnými stoly v parku u právnické fakulty
k dispozici, mi rozhodně zadek nemrznul.
Tentokrát jsem chtěla
být v parku hned na začátek téhle skvělé Gastro akce, jelikož jsme věděla, že budou k mání Koblihy od Kobliha. Bohužel osud tomu chtěl (a
víno, co jsem večer pila také), že jsem se do parku dostala až tři čtvrtě
hodiny po zahájení. Koblihy jsem sice koupit stihla, ale bylo to tak tak, do
čtvrt hodinky už kluci neměli co prodávat. Nakonec nevím, jestli mi to za to
stálo. Nemůžu říct, že by mi nechutnaly… ale od koblihy za padesát korun bych
čekala zřejmě víc.
Kromě kulinářů, které
už zde pokládám za staré známé, jako je například RikŠalina, Vdolky jedné
holky nebo Vařme Pikle, se zde
objevili i nováčci jako je Bistro Mi
Kitchen se zdravou stravou nebo Tornádo
Luu a její sladké dorty.
I přestože mě lákali
noví kulináři zamířila jsem opět k Chinatown
Brno, jak jsem již předem věděla měli v nabídce svoje smažené čínské
knedlíčky a ty jsem si rozhodně nechtěla nechat ujít. Dobře jsem udělala! Na
výběr byla masová nebo vegetariánská variace, tak jsem vyzkoušela rovnou obě
(masová mi chutnala více) a v dlouhé frontě (všichni chtějí smažené
knedlíčky od Chinatown) jsem stihli sníst i Kimči polévku. To se čekání rázem
zkrátilo.
Chinatown Brno |
Kimči - ostřejší polévka |
Moje oblíbené smažené knedlíčky.... |
... se sojovou omáčkou, octem a chilli. |
Ostatně polévky jsou
pro mě vždy velkým hitem (obzvlášť v zimě), proto jsem si dala také Finskou
s lososem od Vařme Pikle. Byla moc dobrá, chutnala jako koprovka a tu já
mám velice ráda.
Poté nastal čas vyzkoušet
něco nového, vrhla jsem se na mexickou kuchyni od Tres Gatas, kde jsem si dala Tamales (pokrm z kukuřičné mouky s
náplní z trhaného kuřete, zabalený v kukuřičném listu). Protože v nabídce
byla také polévka Birria (vývar z hovězího masa) neodolala jsem a vzala si
i ji.
Najedla jsem se dobře,
o tom není pochyb a teď když o tom všem píši, bych si ráda něco z těch
dobrot zase dala, ale budu muset počkat na další RD. Tak zase za čtvrt roku.
Kdo z Vás byl na
Restaurant day? A co jste si dali? A co by jste si rádi dali z toho, co
jsem měla já?
Krásný zbytek dne a
dobrou chuť Vám všem,
Teress
Pocit z Koblihy máme stejný - jsem ráda, že jsem ochutnala, ale za 50 Kč můžu koupit i větší bombu :) Já zamířila hlavně k Lec Kůk - jejich brownies a quiche jsou úžasné.
OdpovědětVymazatOd nich jsem ještě nic nezkušela, budu to muset napravit.
Vymazat