pátek 13. května 2016

Muzeum kostek - Jeseník




Pěkný den moji milí čtenáři, i když k pěknému dni to má dnes hodně daleko. Alespoň v Brně to vypadá, že pěkně nebude a nebude. V takovém počasí se dá podniknout spoustu věcí, co třeba jít do muzea a co třeba rovnou do Muzea kostek?


Muzeum kostek
Priessnitzova 41, odkaz


Muzeum kostek neboli lega se nachází hned vedle Priessnitzových léčebných lázní a jedná se o nejmladší muzeum Lega v ČR. Na ploše 150 m² by se mělo nacházet 1000 modelů z Lega kostek. My se do muzea vydali spíše náhodou a dalo by se říci, že hlavně proto, že jsme měli od O2 slevu 1+1 na vstupenky. Tato sleva je stále platná, takže pokud byste chtěli zavítat do jesenického muzea a máte možnost využít slevu, jděte do toho.

Vstupné není zrovna malé, stojí 150 korun pro dospělého, u dětí a důchodců je vstupné přijatelné a pohybuje se mezi 50 až 90 korun.

V muzeu najdete postavené z kostek téměř všechno od Star Wars přes různé super hrdiny až po Santovu dílnu a princezny. Modely jsou ve vitrínkách za sklem, takže prohlížení nemá takové kouzlo jako když je člověk v Legolandu a dívá se na kompletní města z lega s fungujícími mlýny a pojízdnými vlaky. Nic takového tady nenajdete, vše je statické a prakticky se zde nevydržíte na nic delší dobu dívat., spíš muzeum jen tak profrčíte.

Mě osobně nejvíce zaujali vystavované starší kousky, hlavně starší obaly od Lega, které já osobně nezažila, byly pěkné.

Kdo ještě neviděl mou sestru?

Součásti muzea je dětský koutek, kde si můžete Vy nebo Vaše děti něco postavit. Ovšem pokud budete chtít postavit něco jiného, než komín budete mít s hledáním kostiček velký problém. Najít například čtyři stejné kola pro auto je umění a nemyslím si, že je to z důvodů toho, že by kostiček bylo tak velké množství, že by v nich bylo obtížné něco najít.

U vstupu do muzea si můžete koupit Lego stavebnice nebo Lego přívěšky, sortiment je rozsáhlý a řekla bych, že velice povedený. Bohužel pokud se rozhodnete odnést si něco domů, zaplatíte za to nemalý peníz. Vůbec jsem netušila, že je Lego tak drahé, předpokládám, že v obchodech je levnější.

Pokud byste také chtěli navštívit Muzeum kostek a do Jeseníků to máte daleko, můžete ho navštívit také v Praze, Kutné Hoře, Špindlerově Mlýně nebo v Liberci.

Já jsem byla z návštěvy muzea zklamaná, kdybych věděla co tam vlastně je nikdy bych do něj nešla, alespoň ne do toho jesenického. Třeba je v jiných městech lepší. Navíc byli jsme čtyři dospělý, s dětmi by to bylo zřejmě o poznání lepší.


Byli jste v nějakém Muzeu lega? Nebo rovnou v Legolendu? Jak se Vám tam líbilo?


Přeji Vám krásný nadcházející víkend,




Teress

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)