středa 30. listopadu 2016

Máte chuť na pořádný steak? Zajděte do Monte Bú

Monte Bú restaurant a steakhouse

Údolní 532/76, 602 00 Brno, (odkaz)


Pokud dostanete chuť na hovězí steak, asi byste v Brně těžko hledali příhodnější místo, než je restaurace Monte Bú. Trefný název doplňuje lokalita Kraví hory, ve které se restaurace nachází. Umíte si představit snad ještě lepší umístění pro steakhouse? Samozřejmě jen to pro dobrý steak nestačí a proto má restaurace vlastní zrárnu masa, kde maso více jak 60 dní dozrává (zdroj: web Monte Bú).



Do Monte Bú jsem se chystala několik let. Vzhledem k tomu že miluji jídlo, ráda o něm mluvím a jsem z Brna, nebylo těžké si o restauraci udělat obrázek už z doslechu. Její steaky jsou v Brně vyhlášené a vždy jsem na ně slyšela samou chválu.

S přítelem jsme se nedávno do restaurace vypravili a konečně zjistili, jak to tedy s těmi steaky je.

Stylový interiér

Interiér restaurace je vážně stylový a po příchodu je Vám hned jasné o co tu jde především. Těžké židle pokryté kraví kožkou, dřevěné podlahy a železné lampy dobrý dojem jen podtrhnou.

Číšníci, kteří se nám věnovali, byli milí a vše nám s lehkostí vysvětlili, což jsem ocenila hlavně při výběru steaků. Na nic jsme nečekali a veškeré jídlo i pití nám bylo doneseno pár minut po objednání.
Jediné co bych servisu vytkla je servírování amuse bouche, což je malý předkrm, většinou podávaný jako pozornost podniku (určitě jste se s tím setkali) v podobě výborné paštiky. Ten nám byl beze slova položen na stůl. Většinou když Vám něco takového v restauraci přinesou, řeknou Vám k tomu alespoň nějakou větičku. V restauraci na takové úrovni jako je Monte Bú bych to čekala určitě jinak, ale lze vytýkat něco, co má být vstřícným gestem? Také načasování tohohle předkrmu nebylo zrovna šťastné, jelikož jsme ho nestačili ani ochutnat a už nám byla přinesena polévka, po které nám byl předkrm odnesen.
Pozornost podniku. Moc dobrá paštika, kterou jsme bohužel stihli jen tak tak ochutnat..

Hovězi vývar, jsem neochutnala, ale vypadal krásně.

Sopa Azteca je mexická polévka, která mě neoslovila, na mě byla hodně ostrá a jinak nevýrazná.

Ale vypadal hrozně krásně, co myslíte?

U steaků si na své přijde každý

Všechny Vás určitě zajímá jak je to tedy s hovězími steaky v téhle velmi známé restauraci. Na výběr máte několik druhů mas od různých plemen.
Vybíráte si plemeno (české, japonské, z USA nebo argentinské) poté druh masa (svíčková, pupek…) a samozřejmě propečení masa.
Český filet steak - dokonalý!


Ke steaku jsme měli pepřovou omáčku BBQ omáčku (obě moc dobré), fazolové lusky (mám raději jinak ochucené), salát Coleslaw (výborný) a bylinkovou bagetu.

Na řezu


Ke steaku si vždy dám pepřovou omáčku

Dala jsem si český filet steak s pepřovou omáčkou (ze svíčkové) a byl výborný. Skvěle propečený, ochucený a naservírovaný. Co chcete napsat o výborném steaku? Tady ho prostě umí se vším všudy.

V restauraci jsem si toho samozřejmě dala více, ale pokud bych si něco měla dát znovu, byl by to právě výše zmíněný steak a také dezert v podobě ananasu s mascarpone a grilovanými ořechy.

Ananasové carpaccio s mascarpone, karamelem, vlašskými ořechy a iboškovochilli redukcí.

Výborný dezert, který bych si dala kdykoliv znovu jen bych příště poprosila nepocukrovat (nemám ráda pocukrovaný dezerty, když jsou sladký sami o sobě).

Pokud máte rádi hovězí maso jako já, věřím, že tady si ho naplno užijete.

Mimochodem milovníci chilli si zde přijdou taky na své, protože mám pocit, že alespoň kousek papričky jsem neviděla jen v dezertu J


Z návštěvy restaurace mám dobrý pocit, užila jsem si výborný steak s milou obsluhou a na ten si sem opět ráda zajdu.

Jak jste na tom se steaky Vy milí čtenáři, máte je rádi? Pamatuji si, že stejnou otázku jsem Vám položila před třemi lety a ukázalo se, že mě sleduje hodně vegetariánu, tak jsem sama zvědavá, jak je tomu dnes.

Znáte restauraci Monte Bú? Navštívili jste ji někdy nebo se na návštěvu teprve chystáte.




Krásný i když chladný den Vám všem a hodně dobrého jídla,


Teress


PS. V Monte Bú probíhají často nějaké akce, je tedy pravda, že si za ně pěkně připlatíte, ale takový gurmánský večer s Pohlreichem, který se zde minulý měsíc konal, nemusel být vůbec špatný.




4 komentáře:

  1. me by zajimalo co jejich hambace jestli sem nebo do escobaru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ještě nezkoušela, až půjdu do Monte Bú příště hamburger bych určitě zkusila, jelikož chystám článek speciálně o hamburgerech v brněnských restauracích. Ale ten steak jsem ochutnat chtěla, protože jsem na něj slyšela spoustu pozitivních reakcí a ty nelhaly.

      Vymazat
  2. Mám to do Brna poměrně daleko, ale je pravda, že občas projíždíme okolím, když jedeme třeba na Slovensko. Díky za tip na dobré jídlo.Já totiž steaky a všeobecně hovězí fakt můžu a tahle restaurace vypadá fakt stylově, a to nejen názvem :D. Letos máme v plánu vyrazit na pár dní na Pálavu, takže to je coby kamenem dohodil .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda hovězí a budete mít cestu, tak tam určitě zajdi, věřím, že si pochutnáš.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)