pátek 10. června 2016

Vlog 2: Výstaviště Praha

Kdyby existovala cena za rychlost zveřejňování článků, tak bych se s tím dnešním umístila zřejmě na posledním místě. S přítelem jsme navštívili pražské výstaviště v Holešovicích už v březnu, ale naštěstí tam na většinu věcí, o kterých se zde zmíním, můžete stále zajít.



Matějská pouť

Každý rok se na pražském výstavišti koná Matějská pouť. Každý rok na ni chci strašně moc zajít a i přesto, že tam je skoro dva měsíce tak ji nikdy nestihnu. Letos tomu však bylo jinak a opravdu jsem se na ni vypravila.

Blbý je, že bylo zrovna dost škaredě. Foukal studený vítr a občas spadlo pár kapek, navíc Zdenek na ty kolotoče moc není a já na ně zase sama chodit nebudu. To by přece nebyla žádná zábava. Nakonec jsme šli na jednu horskou dráhu a také na Ruské kolo.

Na pouť doporučuji jít ve všední den dopoledne, hlavně z finančních důvodů. Dopoledne neplatíte vstup a kolotoče jsou zhruba o třicet procent levnější. Odpoledne si musíte koupit vstupenku (letos stála 25 korun) a za kolotoče si také připlatíte.

Příští rok bych klidně jela znovu, i když to čachrování s cenou moc nechápu. Pouť se konala 20. 2. – 17. 4. 2016, takže předpokládám, že v roce 2017 to bude dost podobné.


Labyrinthum

Jestli jsem se na výstavišti někde pořádně zasmála, bylo to určitě na místě zvaném Labyrinthum, kde se nachází zrcadlové bludiště, válec co se točí a člověk si připadá jako ve vesmíru a pár hlavolamů a menších zajímavých věcí.

V bludišti byla pěkná sranda, je docela velké a člověk je schopný se v něm několikrát ztratit.
Další super věcí je určitě válec – vesmír, který je sice malý ale o to více zábavný. Šli jsme v něm asi čtyřikrát dokola, než se mi začala motat hlava.
Jdete po kovovém můstku se zábradlím, který je v takovém velkém válci, ten válec se točí a promítají se na něm hvězdy a další vesmírné věci, jinak je tam úplná tma. A když tam jdete, máte pocit, že se točíte sami. Kupodivu to bylo lepší jako kolotoče, na kterých jsme byli.

Stejně jako na Matějskou i do Labyrintha se Vám vyplatí zajít dopoledne. Vstupné nás stálo 90 korun, ale když jsme vycházeli, bylo už za 120.

Mořský svět

Když už jme se nacházeli na výstavišti, zamířili jsme také do Mořského světa. Tam jsme zaplatili šílený vstupný (skoro 600 za osobu), ale moc se nám tam líbilo. Návštěvy rozhodně nelituji. Mají tam spoustu krásných ryb. Většinu z nich jsem před tím nikdy neviděla a taky žraloky. Jak to tam vypadalo, můžete vidět ve videu.

Byli jste někdy na pražském výstavišti? A co jste tam navštívili?


Krásný víkend,


Teress

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)