sobota 16. srpna 2014

Linecké cukroví plněné Lotus pomazánkou

Krásné sobotní dopoledne moji milí čtenáři. Teď si možná myslíte, že jsem se docela zbláznila. Dávat recept na linecké cukroví v létě? A ještě na takovou profláklou věc, kterou každý zná. Já si ale myslím, že linecké cukroví nepatří jen na vánoce, ale že si ho můžete dopřát ke kávě po celý rok. A že tento recept každý zná? Tak to bych Vám přála vidět mě, když jsem se přestěhovala od našich a neuměla jsem ani obalit řízky. A takové recepty na fakt primitivní jídla, doprovázené fotkami abych opravdu viděla, jak to má vypadat mi velice chyběly.

Linecké cukroví dělá každý jinak, já jsem si oblíbila tento recept, který už jsem dělala několikrát, takže opravdu funguje. Tentokrát jsem se rozhodla linecké naplnit Lotus pomazánkou a přihlásit recept do soutěže s Brandnooz boxem a právě se značkou Lotus. A výsledek stál za to!



Suroviny:
300g hladké mouky, 200g tuku na pečení (nebo másla), 80g moučkového cukru, 2 žloutky, lžíci citronové kůry, Lotus pomazánku, (pokud mám doma vanilkový lusk, přidávám do těsta i vanilku).

Postup:
Všechny suroviny (kromě Lotus pomazánky) smíchejte dohromady a vytvořte z nich hladké těsto. Já to dělám tak, že si napřed vše promíchám v míse a až se začne těsto lehce slepovat, vyklopím obsah mísy na pracovní plochu a rukama z něj vytvořím těsto. Jestli je těsto hotové poznáte snadno, bude jen lehce lepit, bude hladké a změní barvu lehce na žlutou. Hotové těsto zabalte do fólie (stačí igelitový sáček) a vložte minimálně na hodinu do lednice (můžete nechat i celou noc).






Těsto rozválejte na válu na plát asi 0,5cm široký a vykrájejte z něj libovolné tvary.
Pečte v troubě předehřáté na 180C asi 10 minut.
Po vychladnutí slepte stejné kousky Lotus pomazánkou k sobě. Uschovávejte v krabici na chladnějším místě.


Pečete linecké cukroví i jindy než o Vánocích? Máte ho rádi? A ochutnali jste už Lotus pomazánku?


Teress

4 komentáře:

  1. Tak Lotus pomazánku dovezla kamarádka z Francie, ještě když v ČR vůbec nebyla.. Vždycky jsme si kousíček uždíbly a hrozně šetřily, aby vydržela co nejdéle :D Problém byl v tom, že je hroozně návyková :D

    Linecké cukroví peču pouze o Vánocích a i taky ho moc nedělám, protože nepatří mezi moje nejoblíbenější.. Možná to je ale tím, že ho mám spjaté s rybízovou marmeládou, která mi v něm příliš nesedí.. S tímhle by to možná bylo lepší :-)

    S pozdravem,
    Skills of Art
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu je šíleně návyková. Naštěstí při druhém balení už to tak moc nejím a vydrží mi déle :) No jo jak si na to člověk zvykne už mu to není vzácný...

      Vymazat
  2. Myslím, že tuhle pomazánku bych dokázala sníst bez nějakého lineckého, které by tomu překáželo :DD
    Ale je to fajn tip na obměnu obyčejného cukroví :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já ji taky zvládnu jíst jen tak a ve velkém množství, ale jak bych za chvilku vypadala :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)