neděle 22. září 2013

Hamburger na grilu

Pěkný podvečer moji milí čtenáři,


to bylo dneska krásně, alespoň tady u nás. Konečně se trošku oteplilo a také občas vylezly sluneční paprsky. Den jako stvořený na poslední grilování. Ale slyšela jsem, že má být teplý říjen, tak třeba se ještě nějaké to grilování naskytne. Taky znám blázny co grilují i na sněhu, takže jestli mezi ně patříte i vy, tento recept se Vám bude jistě hodit.



Hamburger na grilu

Hamburger dělám skoro na každém grilování, je to jednoduché, rychlé a všichni (alespoň masožravci) ho mají rádi. Tentokrát jsem ho udělala trošku jinak, nechala jsem se inspirovat pořadem „Vařte jako šéf“, kde jsem viděla, jak dovnitř dávají máslo.

suroviny:
Mleté hovězí maso, pepř sůl, chilli, zelenina vhodná na gril, dochucovadla podle chuti (pepř, kečup, omáčka), pečivo, máslo, bazalka, tymián.

Změklé máslo promíchejte s bazalkou a tymiánem. Udělejte z něj váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte na několik minut do ledničky.

Maso v misce smíchejte s pepřem, solí a chilli poté z něj udělej tenčí placky. Na masovou placku dejte pokrájené bylinkové máslo a položte na něj další placku. Pořádně k sobě maso přimáčkněte, ať Vám drží jako jeden kus.

Nakrájenou zeleninu, spolu s masovými plackami dejte na gril a grilujte pár minut (dokud maso nezezlátne).
Rozřízněte pečivo a položte na chvíli na gril.

Nakonec hamburger zkompletuje podle chuti.

Další inspiraci na grilování najdete tady.

Dobrou chuť :)


Teress

2 komentáře:

  1. Hamburger od Tebe třeba i na sněhu! ;-) Vypadá to totiž naprosto fantasticky. Prosím přidat! ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)