čtvrtek 22. srpna 2013

Na obědě v La Stradě



Brno, Kounicova 53

S panem Božským jsme se jednoho sobotního dne vydali do města na obídek.  Počasí bylo nic moc, tak se stejně nic jiného dělat nedalo. Vyrazili jsme do La Strady. Už jsem tam byla kdysi dávno asi před třemi roky a tehdy se mi tam docela líbilo a hlavně i chutnalo. Jenže je pravda, že za ty tři roky už jsem pěkně vybíravá a jen tak nějaké jídlo mě nezaujme.



Interiér byl úplně stejný jako tenkrát, což mě osobně vůbec nevadí. Krásné, čisté a světlé prostředí, na tom samozřejmě není co vytknout. V restauraci je také přístup na WiFi, což je podle mého názoru samozřejmost. Co se ale v restauraci změnilo je to, že se z ní stalo nekuřácké místo. Před restaurací je sice zahrádka kde se ještě kouřit může, ale když je venku škaredě tak tam stejně nikdo nevydrží sedět. Navíc zahrádka přímo u silnice, kde je pořád velký provoz, by pro konzumaci jídla také nebyla to pravé. Ale samozřejmě pokud je člověk nekuřák tak tuto změnu určitě přivítá.

A teď k samotnému jídlu. Já jsem si dala Argentinský rumpsteak s pepřovou omáčkou a farmářskými hranolky (319,-Kč). Nejsem moc ráda, když už je v jídelním lístku u jídla uvedená příloha, protože k hovězím steakům si dávám jen salát, nebo trochu pečiva. Zřejmě mám malý žaludek, takže  rumpsteak a hranolky nemám v životě šanci sníst. Rumpsteak mi chutnal i když nemůžu říct, že by to byl ten nejlepší co jsem kdy jedla. Hranolky jsem ochutnala a kdybych měla v žaludku více místa určitě bych je snědla, jelikož byly vážně dobré. O pepřové omáčce se ani nezmiňuji, chutnala přesně tak jak chutnat má.

Pan Božský je na polívky a tak si napřed dal chřestový krém (65,-Kč), který jsem od něj ochutnala a docela jsem litovala, že jsem si ho nedala taky. Vážně byl výborný, možná nejlepší chřestový krém co jsem kdy jedla. Po polévce následoval hlavní chod, což byly vepřové medailonky s houbovou omáčkou (245,-Kč). Samozřejmě také jsem ochutnala, ale zřejmě nejsem ten kdo by jídlo mohl nějak hodnotit, jelikož nesnáším hříbky. Každopádně Božský si jídlo pochvaloval.

Závěrem mohu říct, že trošku vyšší ceny pokrmů, v restauraci, určitě odpovídají kvalitě. Za dva lidi nás oběd i s pitím stál 825,-Kč. Vše co jsme jedli nám chutnalo a rádi sem na oběd ještě zajdeme. Bohužel pro mě jako pro kuřáka je to jen na ten oběd. Neumím si představit, že bych v restauraci trávila více času u vína a  u toho si nemohla zapálit.

A co vy moji zlatí čtenáři, kde jste naposledy byli na obědě. Máte na doporučení nějakou restauraci nejlépe v Brně?

Teress

3 komentáře:

  1. Ač vegetarián, tak musím říct, že to vypadá výýýborně. Já chodím na sushi do restaurací často, ale jen přeci jsou o něco levnější. Ale takováhle degustačka musí být dokonalá při nějakém výročí či narozeninách:-)

    A jelikož jsme nekuřáci, tak pro nás jedině plus:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak taky chodíme často a je pravda, že normálně si nedávám tak drahé jídla, ale jednou za čas to jde:)

      Vymazat
  2. Mňam! :)

    Chtěla bych tebe a tvé čtenáře pozvat k sobě na blog, kde právě probíhá giveaway na tém back to school :) Budu ráda, když se zúčastníte! :)

    http://tereziiestaysalive.blogspot.cz/2013/08/ready-for-school.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)