středa 5. června 2013

Rakytníkový balzám – Saloos



Myslím, že tento balzám většina z Vás zná, jelikož byl jak v SenzaBoxu tak i v LadyBoxu. Já ho používám už přes čtyři měsíce. Prožil se mnou zimu a i tohle podivné jaro. Z jeho účinků jsem byla tak nadšená, že jsem si řekla, že si prostě recenzi zaslouží!



Do balzámu jsem se zamilovala hned, jak jsem si přečetla obal. Jedinečné spojení bio bambuckého másla a vzácného oleje z rakytníku řešetlákového poskytuje kůži spolehlivou ochranu před volnými radikály. Omezuje tvorbu vrásek, je dobrý na kožní onemocnění, akné, exémy, lupénku. Používá se po ozáření, popáleninách, drobných poraněních. Jedná se o čistý přírodní produkt. Už když si to člověk čte, musí mít balzám rád :).


Balzám pochází z řady bioKarité, v které kromě rakytníkového balzámu najdete i dětský balzám, konopný balzám, měsíčkový balzám, eukalyptový balzám a spoustu dalších. Všechny tyhle balzámy spojuje obsah přírodního másla v bio kvalitě a bio oleje. Ze široké nabídky balzámu si vybere opravdu každý podle typu své pokožky.



A zpět k mému rakytníkovému. Přišel mi, mám dojem, že v prosincovém LB a už tenkrát jsem z toho byla nadšená, protože tohle je výrobek přímo pro mě. Já trpím na exémy, na přesušenou pokožku a opravdu snesu jen málo co. Jo jasně, existuje spoustu přípravku pro exematiky, ale už jsem se naučila nevěřit všemu, co čtu. Kolikrát jsem si koupila krém na exém, který stál přes tři stovky a pokožka mi z nich svědila ještě víc, takže nakonec skončily v koši.


Rakytník je v pěkné krabičce (ta je u všech balzámu od Saloosu skoro stejná), takový čistý a nepřeplácaný design. Opravdu se mi líbí. Barva samotného balzámu je pěkně oranžová, ale nebojte, nebarví, takže Vám žádné fleky na oblečení neudělá. Při prvních použití jsem myslela, že je bez vůně, ale buď jsem měla výpadek čichových receptorů, nebo to nechápu, protože voní nádherně. Vůně se vždycky blbě popisují, je to taková nevtíravá, nasládlá vůně.


Na co se používá? Na vrásky, citlivou pleť, přesušenou kůži, exémy, lupénku, otoky, podlitiny, po opalování, na popálení, opruzeniny, strie.

Na co ho používám já? Dalo by se říct, že na všechno. Opravdu jsem ho vyzkoušela snad na každý ždibek těla. Po depilaci nohou, balzám mě neštípal, kůže mi pak nezčervenala a nenaskákal mi exém (což je největší +). Na chodidla je také výborný, promastil mi je jak žádný krém, který je na chodidla určený. Jako krém na ruce mi moc nevyhovoval, ale osvědčil se na záděry a na drobné pořezání od vaření a to na výbornou! Na spálený obličej je také bezkonkurenční, obličej mě okamžitě přestal pálit a druhý den jsem o žádném spálení ani nevěděla. Navíc jsem se pak nesloupala, což je super. Když jsem měla rýmu a odřený nos, natírala jsem ho tímhle balzámem. Nos se mi hojil, nebolel mě a hlavně mě z toho neštípal a nedráždila mě žádná pronikavá vůně. Vyhovuje mi i jako balzám na rty. Nejlepší je, že si ho dám do kabelky a kdykoliv ho můžu použít na cokoliv, než abych sebou musela tahat sto padesát tisíc různých krémů. Navíc se spotřebovává docela pomalu, protože se s ním pořád natírám a ještě mi zbývá půlka.

Použití je takové ze začátku ošemetné, ale pak si na to přijde každý. Napřed je balzám velmi tuhý a blbě se s ním natírá. Ale stačí po něm párkrát přejet prstem, balzám se zahřeje a pak se s ním maže bezvadně.

Cena je rozumná 50 ml stojí okolo 135,-Kč a 19 ml 60,-Kč. Koupíte ho skoro na každém e-shopu s bio kosmetikou, ale mají je i v různých obchůdcích například se zdravou výživou či přírodní kosmetikou. Když jdu po městě, vidím Saloos v každé druhé výloze. Ale jak už to tak bývá, na internetu koupíte rozhodně levněji.

Díky tomuhle balzámu jsem přišla na dalších několik skvělých výrobků od Saloosu, které už mám doma a určitě Vám o nich ještě napíšu. Mimo jiné jsem si pořídila i další balzámy bioKarité a to balzám Vanilla a Atopikderm, ještě jsem je nezkoušela, takže těžko říct jestli jsou lepší než rakytník ale myslím, že každý z nich bude mít něco do sebe.



Dávám plný počet hvězdiček a to hlavně kvůli tomu, že splňuje vše co výrobce slíbil. 

7 komentářů:

  1. Já přemýšlím o tom, že si pořídím nějaký produkt s tea tree olejem... :) Mám doma granátový balzám, ale zatím jsem jej nevyužila, mám hodně mazadel momentálně, ale třeba se pro něj najde ještě přes léto uplatnění... ;)
    Já používám takovéto věci především na suché lokty, připomíná mi to trochu zázračný kelímek... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic z tea tree jsem od nich zatím neměla, takže nevím jestli je to dobrý nebo ne, ale se všemi výrobky od Saloos mám jen dobrě zkušenosti:)

      Vymazat
  2. Take jej mam, vyborna vec, moc chvalim:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)