úterý 18. června 2013

Ovocňák


(přírodní mošt, vyrábí TOKO AGRI a. s.)

Dneska tu máme povídání o přírodním moštu. Přišla jsem na něj úplně náhodou na farmářském trhu a zprvu jsem si ho vůbec kupovat nechtěla. Přece jen na ty trhy chodím hlavně pro zeleninu, ale vždycky tam nechám tolik peněz, že se prostě musím hlídat. Loni jsem si například koupila skvělou skleněnou láhev na mléko, na které jsou roztomilé kravičky. Je nádherná, ale vůbec ji nepoužívám. Teď se vrátím zase k moštu Ovocňáku. Paní co ho na trzích prodávala, na mě spustila spoustu informací, takže jsem neměla šanci ani od stánku odejít. Jo, možná bych pak odešla, ale ona mě začala do kelímků nalívat Ovocňáky a to jednoho po druhém. Za chvíli už jsem ochutnala všechny, co tam měla. Dokonce i nějaký hruškový (nenávidím hrušky a nechápu, proč to stále nechápu a zkouším věci z nich ochutnávat znovu a znovuJ). Čím víc jsem Ovocňáků ochutnala, tím víc jsem je milovala a nakonec jsem si odnesla 3 litry lesního ovoce za (asi) 150 korun.

Vybrala jsem si lesní ovoce, protože už jsem nevěděla co mi chutná víc a tady ten byl konzistenčně nejhustší. Doma mě chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak se s krabicí s moštem manipuluje (pak mi to pan Božský ukázal:)) a už jsem se sjížděla spolu s Ovocňákem až…dokud nebyl prázdný. Nemůžu říct, že by to byl nejlepší mošt (spíše džus), který jsem kdy pila ale mohu říct, že patří mezi tu lepší polovinu.



Tak a teď něco promo chytrého, abyste z toho měli něco víc, než to, že mi chutnal. Jedná se o čistě přírodní mošt a hlavně český výrobek (podpořme je!!). Obsahuje vitamíny, antioxidanty, minerály a vlákninu. Je bez sladidel, konzervantů, barviv a umělých přísad.


Zajímavé na něm je balení, kterému se říká bag-in-box. V němž si mošt zachová svoji kvalitu po velmi dlouhou dobu. Jak mi slečna řekla, nemusíte ho dávat ani do ledničky a nezkazí se. Je to zřejmě pro to, že se horký mošt hned naleje do potravinářského pytle, který se vloží do kartonové krabice. K balení dostane mini-pípu (nevěděla jsem jak tuto věc nazvat:)), kterou zabodnete do krabice a pak si jen napouštíte mošt. Tím pádem se dovnitř nedostane vzduch ani světlo a nemůže dojít k oxidaci.


Dá se pořídit ve 3, 5, 10, 20 litrech a několika zajímavých příchutích. Já jsem měla tu smůlu, že paní na trhu jich už měla dost prodaných, takže příchutě, které by mě nejvíce lákaly (jablko-angrešt, jablko-červená řepa, jablko-celer) už neměla, ale zase měla spoustu běžných příchutí (jablko, jablko-jahoda, jablko-višeň, jablko-malina…).

Kde ho vzít? To všechno zjistíte na oficiálním webu www.ovocnak.com. Mají tam uvedenou jak svoji prodejnu, tak své partnery. Po Brně a Praze je rozvoz zdarma (nad 500,-Kč). Takže s možností jak  a kde nakoupit určitě žádný problém nebude.

Jestli jste se s Ovocňákem ještě nesetkali, doporučuji dát si s ním alespoň jedno rande. Když už nic, tak za tu srandu s mini-pípou a krabicí to určitě stojí!!


Teress


7 komentářů:

  1. O Ovocňáku slyším poprvé, musí to být dobrota :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych hlavně chtěla zkusit nějakou nezvyklejší příchuť.

      Vymazat
  2. Ovocňák pochází tady někde od nás (Zlínsko/ Jižní Morava), takže znám. Prodávají je i na různých jarmarcích a akcích: i do kelímku. Dokonce taky v jedné restauraci u nás si je dávám. Jsou všechny výborné. To balení mě teda zajímá! S pípou to musí být fakt sranda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ještě nepotkala restauraci kde by jej měli. Ale uvítala bych to. Lepší než pořád pít všude Capíčka:)

      Vymazat
  3. Jé to je dobrý, nedávno jsem na to hleděla (s vykulenýma očima) v obchodě...:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)