neděle 2. června 2013

Cvičím s Jillian


zdroj
Jillien Michaels už snad obletěla celou blogosféru a ani mě tahle „mánie“ neminula. Pokud chcete začít cvičit je tohle jedna z jednodušších možností. Ke cvičení nepotřebujete prakticky nic než počítač, na kterém si budete jednotlivá videa přehrávat, kilové činky (já použila naplněné pet láhve) a špatné taky není mít nějakou karimatku, abyste necvičili přímo na zemi.

Já začala cvičit třiceti denní cvičení, které je rozděleno na tři části (levly) po deseti dnech. Začíná se od jednodušších cviků (prvních deset dnů) po ty složitější (20-30 dnů). Takže se nemusíte bát, že byste to nezvládly i když už jste nějaký ten pátek necvičili. Cvičení se skládá z kombinací kardio a posilovacích cviků. Což zaručuje jak spalování tuků tak posílení svalů. Cvičí se každý den a celé cvičení trvá zhruba 20 minut, což se dá vydržet :-D

Prvních deset dnů se cvičí úroveň jedna (video zde), poté se přechází na úroveň dva (video zde) a posledních deset dnů nečekaně úroveň tři (video zde).

Já už mám odcvičenou úroveň jedna a začínám s dvojkou (budu informovat, jak jsem dopadla:)). Mě osobně dělalo největší problém překecat se abych vůbec začala. Ale jak už sem zaťala zuby a řekla si: „Jdu na to!“, bylo všechno daleko jednoduší.

Můj průběh cvičení:

1.       den – jsem málem umřela:). Nebyla jsem zvyklá na jakoukoliv aktivitu, takže cvičení mi dalo opravdu zabrat. Ale věděla jsem, že pokud budu čekat na to, až se mi začne chtít, nezačnu s cvičením nikdy. U cvičení jsem byla ráda, že vůbec dejchám, zpocená jsem byla až za ušima a po odcvičení jsem cítila každý sval v mém líném těle. Navíc jsem neměla pocit, že bych cviky zvládala, alespoň na 60%, to určitě ne:)

2.       den – Začala jsem cvičit s radostí a docela jsem se těšila. Sice jsem se u toho potila jak vrata od chlíva a nadávala jsem (sprostě:)), ale bylo to daleko lepší než první den.

3.       den – Pořád nadávám, všechno mě bolí a jsem ráda, že se ze cviků na zemi vůbec zdvihnu. Navíc cviky jdou tak rychle za sebou, že se nestíhám napít.

4.       den – Bavím se, vůbec nenadávám, stíhám cvičit všechny cviky a mám pocit, že je i zvládám. Svaly už mě nebolí žádné, jen ty prsní se ještě ozývají.

5.       den - Prsní svaly sice ještě trošku bolí, ale i přesto dál klikuji a dál se u toho bavím. Poprvé mám pocit, že jsem zvládla všechny cviky, tak jak jsem měla.

6.       – 17. den – Cvičím, jde mi to, ale v posledních dnech se začínám nudit, jelikož mi cvičení (i přesto, že jsem strašně zpocená) přijde jednoduché. Poslední dny cítím, že je čas přejít na druhou úroveň.


I ti méně chytřejší, si určitě všimli, že jsem cvičila první úroveň o týden déle, než jsme měla. Důvody jsou jednoduché, prostě jsem se ještě necítila na další úroveň. Ale už jdu i do té, takže vás budu informovat, jak jsem ji zvládla.

A jaké to na mě mělo dopady? Viditelně jsem určitě nic nezhubla, ale mám daleko lepší fyzičku a tělo se mi začalo osvalovat. Dokonce zvednu a udržím spoustu věcí co jsem dřiv nezvládla. Největší vliv mělo cvičení asi na moje prsa (není to jen můj suběktviní pohled, ale ověřeno v praxi:)). Celkově se mi osvalily a zvedly se, opravdu teď vypadají moc hezky a já jsem na ně pyšná:)!

Jestli jste ještě nezačali jděte do toho, když už nic jiného děláte to pro sebe a budete se cítit 100% lépe.


Teress

16 komentářů:

  1. Necvičím každý den, nejsem zvyklá..ale pár videi jsem si už dala s Jill..jsem ráda, že dělám aspon něco, protože se k ničemu nikdy nemůžu dokopat a teď se držím docela bych řekla. Snažím se alespoň něco dělat..za tento týden jsem s Jill dala tři videa a ty další dni jsem buď někde byla nebo dělala něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni ani ty tři cvičení ze sedmi dnů nejsou úplně k zahození...

      Vymazat
  2. Hmm, asi to taky zkusím. :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem potkala před 2lety přítele, zjistila jsem, že moje kondice je ta tam... :( dříve jsem závodně sportovala, ale dnes? V posledních dvou letech jsem neměla čas, maturitní ročník, první ročník na VŠ, ale říkám si, že bych se měla ke své kondici vrátit, cítila jsem se mnohem lépe, tak snad i díky tomu, že přítel je sportovec, tak, že budeme mít aktivnější léto a já alespoň trochu posílím svou kondici...
    Koukala jsem i na nějaká vide na youtube, takže se nejspíše budu i tak inspirovat... ;)
    Vždy jsem si říkala, jak by bylo fajn, ráno než půjdu na brigádu si jít zaběhat, ale když člověk na brigádu vstává v 5 ráno, no nevím, jak bych vylézala ve 4 hodiny z postele s tím, že si jdu zaběhat... :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve čtyři, to bych asi nedala, ale šechno je o zvyku:)

      Vymazat
  4. No právě, že ani já... :D jenže když přijdu z brigády, jdu se umýt, udělat oběd, umýt nádobí, pak většinou dávají nějaký můj oblíbený seriál u kterého usínám... :D tak mi ostává čas navečer... je nevím jak dobré je cvičení navečer...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já někdy cvičím i večer a kolikrát mi to jde líp jak ráno:)

      Vymazat
  5. Já vždycky začnu, a pak se většinou najde něco, co mě přeruší :D Ale přes prázdniny to chci zvládnout! :)

    OdpovědětVymazat
  6. No já to snad taky budu muset začít cvičit, jak to tak všude sleduju! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak záleží, jestli to potřebuješ nebo ne:) Někomu stačí si prostě vyjít na procházku:)

      Vymazat
  7. ja som sa do toho raz dala ale vydržala som len 3 dni, prvé dni som bola sklamaná, že som to vzdala a potom mi to bolo už jedno...ale asi zase začnem ..treba prekonať samú seba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak těch deset dnů se to vydržet dá i když to člověka moc nebere...

      Vymazat
  8. Zvedla prsa? :) To je přesně to, co potřebuju. :) Cvičím Jill 4. den, tak jsi mi dodala další motivaci. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ti to vydrží :) Já už mám odcvičeno a chystám souhrý článek na všechny tři levly. Hodně štěstí při dalším cvičení :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)