neděle 21. dubna 2013

Jarní čokoládový dortík


Konečně přišlo jaro a to se vším všudy. Minulý týden, mi nějaké dny, přišlo až tak teplo, jako by mělo být co nevidět léto. Ale já si nestěžuji. To teda určitě ne! Zima byla letos dlouhá, takže teplo jenom přivítám. A co přivítat jaro čokoládovým dortíkem? Jestli Vám chutná čokoláda, tak Vám zaručeně bude chutnat i tenhle dortík. Množství je pouze orientační, jelikož jsem nic nevážila a neměřila, ale ať tam dáte kolik čeho chcete, nemůžete ho zkazit. Navíc je jednoduchý a velmi rychle udělaný. Jediná nevýhoda je, že potřebuje delší dobu tuhnout v lednici (já ho nechala přes noc).

Suroviny
Korpus:
1 balíček máslových BeBe sušenek, 30 g povoleného másla
Krém:
3 smetany ke šlehání (cca 600 ml), 3 čokolády na vaření, 20 g másla, 100 ml brusinko-javorového sirupu, 3 lžíce medu

Sušenky rozdrťte na prach (nejlépe to jde v mixéru) přidejte máslo a rukama vypracujte těsto. Těsto bude mít velmi hutnou konzistenci a hodně lepí, nenechte se tím zaskočit a rozprostřete tenkou vrstvou na dno formy (použijte silikonovou formu, nebo do formy napřed rozprostřete potravinářskou folii).

Všechnu čokoládu spolu s máslem, sirupem a medem rozpusťte ve vodní lázni, poté nechte troškou zchladnout. Vyšlehejte smetanu (do nejtužšího stavu co Vám to půjde). Šlehačku se směsí čokolády promíchejte, až Vám vznikne čokoládový krém. Nalijte ho na těsto. Dortík ozdobte a dejte ho do lednice ztuhnout. A máte hotovo!



Recept vypadá víc složitě, než ve skutečnosti je. Opravdu ho máte hnedka hotový návštěva ho jistě ocení. Zakrytý v lednici vydrží týden.

Dobrou chuť Vám přeje Teress.

2 komentáře:

  1. Super recept, poznám ho :) ja ho ešte obohatím aj o ovocie, väčšinou sú to jahody, má to takú zaujímavú chuť (ale skúšala som to už aj s čučoriedkami, malinami) +ešte šlahačka (aj má niekto záujem) :) :D ... GiveAway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, ovoce v tom může být výborný, já bych použila asi nějaký kyselší, jelikož ten dort je vážně dost sladkej:)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)